Det svensktillverkade orginalet

Marknadens största leverantör av brygg- och förtöjningssystem

Y-bommen är originalbommen som uppfanns i Piteå 1962 av Gunnar Hedman och förvärvades av oss 1964. Sedan starten -64 har flera hundra tusen y-bommar tillverkats.

Vår ständiga produktutveckling sker i samarbete med Luleå tekniska Universitet och med hjälp av modern CAD-teknik. I Y-bommen Bryggsystem ingår Y-bommen, Contintalbommen, Y-bojen, Eurodock, badbryggan, badbryggan i mont. sats, flytlandgången och bryggstegen.

Y-bommen Bryggsystem finns idag i Europa, USA, Kanada och Japan, för att nämna några ställen.

Y-bommen har välkomnat fritidsbåtar i hamnar över hela världen sedan 1963. Genom åren har fler produkter tillkommit, men grundkonstruktionen har förblivit densamma. Det är fortfarande marknadens mest flexibla förtöjningssystem, med oöverträffade möjligheter för behovsanpassning. Flexibiliteten gör att man kan utnyttja hamnarealen maximalt, och modultänkandet innebär att alla delar i Y-bommen är utbytbara. Enkelt och ekonomiskt.

Vi är stolta över våra produkter, men lika stolta över vår leveranssäkerhet och service. Vi håller vad vi lovar. Det ser vi som en av förutsättningarna för vår framgång. Sammantaget har det gjort Y-bommen till marknadens största leverantör av brygg- och förtöjningssystem. Därför är det troligt att när du angör en hamn, är det oss du först stöter på. I mötet mellan land och vatten.

Sedan 1918 har SF Pontona Sverige AB byggt flytande konstruktioner av betong. Vår fabrik ligger precis vid kajen i Wallhamn, Tjörn vilket ger oss möjligheter att både provflyta var ponton innan leverans och att gjuta precis så stora pontoner som varje läge kräver.

Vår erfarenhet säkerställer att du som kund får en för ditt ändamål väl fungerande brygga, byggd med beprövad teknik och utprövade tillbehör.

Som totalentreprenör tar vi ett ansvar från ide till färdig anläggning. Som kund till oss kan du sova lugnt, din brygga och din båt ligger säkert även när vinden friskar runt knuten. Vi finns kvar efter stormen. Det har vi gjort sedan 1918.